Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Belangrijk voor alle besturen: de nieuwe wet WBTR!

Gepubliceerd op:
Belangrijk voor alle verenigingen/stichtingen en hun besturen: de nieuwe wet WBTR gaat 1 juli in!
De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren.
Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden.
Helaas blijken zaken als ‘een greep uit de kas’ en ‘vriendjespolitiek’ vaker voor te komen dan velen denken. De wet gaat dat tegen door procedures en verantwoordelijkheden met elkaar te bespreken en vast te leggen.
De wet gaat in op 1 juli 2021. Bekijk de mogelijkheden om er makkelijk aan te voldoen op https://wbtr.nl/wbtr-stappenplan/
Ook kun je een filmpje bekijken waarin uitgebreid wordt uitgelegd wat deze nieuwe wet voor jouw stichting of organisatie betekent en wat je moet doen om er aan te voldoen:

VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!

23-11-2023
  Wist je dat VIP Westerkwartier ook een hulpdienst heeft? Dit is bedoelt voor individuele hulpvragen. Er zijn veel mensen in onze g…
Lees meer over VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!