Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Beter weer hadden we niet kunnen hebben om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Gepubliceerd op:
Beter weer hadden we niet kunnen hebben om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

 

Op 7 december 2021 was het Nationale Vrijwilligersdag. De dag dat vrijwilligers extra in het zonnetje worden gezet.  Ook door VIP! Westerkwartier, onderdeel van Sociaal Werk de Schans, was dit het geval.

Bij VIP! Westerkwartier zijn inmiddels 40 vrijwilligers aangesloten. We zijn ontzettend dankbaar dat al deze mensen tijd vrij maken en zich inzetten voor de medemens. Vandaag was weer een mooi moment om de vrijwilligers hiervoor te bedanken.

Een aantal medewerkers gingen op pad om de vrijwilligers thuis te verrassen met een cadeautje. De reacties van de vrijwilligers waren ontzettend leuk en daar worden wij vervolgens ook weer heel erg blij van.

 

Aan alle vrijwilligers in gemeente Westerkwartier

Beste vrijwilligers,

Het jaar 2021 is alweer bijna voorbij. Een jaar dat begon met de lockdown door de coronapandemie en dat nu opnieuw eindigt in een onzekere tijd. Dat trekt een wissel op de inwoners van de gemeente Westerkwartier en ook op het vrijwilligerswerk. Want hoe kun je het voetbalteam blijven trainen als er zoveel beperkingen zijn? Hoe kun je op een veilige manier anderen helpen, samen blijven zingen in het koor, je inzetten voor je kerk of vereniging?

Vrijwilligerswerk is een belangrijke kurk waar de samenleving op drijft. Als het er niet zou zijn, dan zou onze samenleving vastlopen. Daar ben ik van overtuigd. In het Westerkwartier wordt met veel passie en inzet vrijwilligerswerk verricht, heb ik gemerkt. In dorpshuizen, bij dorpsverenigingen en –belangen, maar ook in sportkantines, bibliotheken, multifunctionele centra en ga zo maar door. Met veel liefde en zorg wordt er omgezien naar elkaar. Zo kunnen we voor elkaar van betekenis zijn. Want daar gaat het toch om, dat we elkaar nog écht zien in tijden dat contact soms haast onmogelijk is geworden. Het ‘er zijn’ voor elkaar is onbetaalbaar. Dat maakt jou als vrijwilliger onbetaalbaar.

Ondanks alle beperkingen kon er door jullie inzet veel wél doorgaan. Met het vrijwilligerswerk, waar jullie je vaak met hart en ziel aan hebben verbonden, leveren jullie een zeer waardevolle en welkome bijdrage aan onze samenleving. Dank daarvoor! Dank, namens de gemeente Westerkwartier, namens iedereen die de vruchten mogen plukken van jullie inspanningen. Voor wie dit leest en twijfelt of vrijwilligerswerk wel bij je past. Dan raad ik je van harte aan eens een kijkje te nemen op www.vipwesterkartier.nl. Daar vind je misschien iets dat goed bij je past. Gewoon doen.

Namens het college van gemeente Westerkwartier,

Pieter van der Zwan, wethouder.

 

 

Overweeg jij om vrijwilliger te worden of ben jij op zoek naar een vrijwilliger?

Klop dan gerust eens bij ons aan.

VIP! Westerkwartier is er voor iedereen die vrijwilligerswerk doet óf wil doen en woont in de gemeente Westerkwartier.

We helpen jou bij het vinden van passend en leuk vrijwilligerswerk. Ook zijn we er voor jouw organisatie als je ondersteuning nodig hebt bij het zoeken naar vrijwilligers of als je wilt weten hoe je je vrijwilligers aan jouw organisaties blijft binden.

 Meer informatie kun je vinden op: https://www.vipwesterkwartier.nl/

Of mail naar vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl

Of bel  (0594) 745096

Foto's

Bekijk ook

VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!

23-11-2023
  Wist je dat VIP Westerkwartier ook een hulpdienst heeft? Dit is bedoelt voor individuele hulpvragen. Er zijn veel mensen in onze g…
Lees meer over VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!
 

VIP Zoekt nieuwe collega's!

16-10-2023
 VIP Westerkwartier zoekt nieuwe collega's die hun team komen versterken! Wil jij inwoners helpen bij het vinden van passend en le…
Lees meer over VIP Zoekt nieuwe collega's!
 

Vrijwilligersmarkt 30 september 2023

29-08-2023
Heb jij een paar uurtjes over of zeeen van tijd? Zet jouw talent in om de wereld een beetje mooier te maken! Ben je handig, sportief of…
Lees meer over Vrijwilligersmarkt 30 september 2023