Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Even voorstellen: VIP Vrijwilliger Carin Hoving-Veldman

Gepubliceerd op:
Even voorstellen: VIP Vrijwilliger Carin Hoving-Veldman
Wie zijn eigenlijk de mensen achter VIP Westerkwartier?
In de aankomende weken gaan we de 4 vrijwilligers van VIP Westerkwartier uitgebreid aan jullie voor stellen. Ben je benieuwd wie de mensen zijn achter dit mooie platform? Lees dan gauw verder!
Vandaag stellen we je voor aan Carin Hoving - Veldman, VIP vrijwilliger in gebied Zuidhorn.
Mijn naam is Carin Hoving, ik ben getrouwd en wij hebben 2 zoons. Wij wonen sinds 2009 in Noordhorn.
Ik hou van tuinieren, lezen, fietsen en bakken met de jongens.
Ik heb de opleiding HBO-Verpleegkunde gedaan en heb daarna 5 jaar in het Martini Ziekenhuis gewerkt en daarna 4 jaar als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Groningen Zuid. In 2017 ben ik gestopt met werken, de combinatie van werken, een huis verbouwen, intensieve zorg voor onze oudste zoon en een man met onregelmatig werk was teveel.
Na een tijdje ging het wel weer kriebelen om wat te gaan doen, ik kan namelijk slecht stil zitten. Toen kwam ik op de Facebook pagina van Sociaal Werk de Schans een vacature tegen voor VIP vrijwilliger in Zuidhorn. Daar heb ik op gereageerd en zodoende bij VIP! Westerkwartier betrokken geraakt. Ik ben geboren en getogen in Zuidhorn, dus aardig bekend in het Westerkwartier. Maar door het VIP leer ik nog steeds nieuwe organisaties/musea e.d. kennen.
Ik heb iedere donderdag een telefonisch spreekuur van 9 tot 11 uur. Ik begin met het aandoen van mijn werktelefoon, checken of ik ook gemiste oproepen/app-berichten heb. Dan de computer opstarten en de mail checken. Vaak maak ik ook een to-do lijst voor die ochtend om geen taken/afspraken te vergeten.
Iedere 14 dagen heb ik contact met een medewerker van Sociaal Werk De Schans om te overleggen, of ik nog ergens tegenaan loop of dat zij misschien nog aanvragen heeft voor vrijwilligerswerk.
Dan log ik in op de website van VIP! Westerkwartier en bekijk of er nog aanvragen binnen gekomen zijn. Dat is elke keer weer een verrassing. Dan check ik de aanvragen, zijn de ingevulde gegevens volledig en leg ik contact met de organisatie en/of de vrijwilliger.
Ook probeer ik het VIP meer bekendheid te geven door organisaties te benaderen die eerder op een andere website ingeschreven stonden.
Daarnaast beheer ik samen met de vrijwilligerscoördinator en de VIP vrijwilliger van Grootegast de Facebook pagina van het VIP! We hebben er een plan van aanpak voor geschreven en proberen 2 keer per week een vacature of nieuwtje te posten.
Een ochtend is dus zomaar voorbij!
Ik vind het erg fijn om mij weer nuttig te kunnen maken en wat voor de mensen om mij heen te kunnen betekenen. Daarnaast leer ik een hoop nieuwe mensen en organisaties uit het Westerkwartier kennen, ook erg leuk!
Als jij op zoek bent naar vrijwilligerswerk en/of vrijwilligers, neem gerust contact met mij op via 0594-745096!
Ik hoop je graag weer ‘in real life’ te mogen ontmoeten.
Groetjes van Carin

VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!

23-11-2023
  Wist je dat VIP Westerkwartier ook een hulpdienst heeft? Dit is bedoelt voor individuele hulpvragen. Er zijn veel mensen in onze g…
Lees meer over VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!