Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Even voorstellen: VIP Vrijwilliger Jessica Schaap

Gepubliceerd op:
Even voorstellen: VIP Vrijwilliger Jessica Schaap

Even voorstellen.. onze VIP! vrijwilliger in Marum: Jessica Schaap!

Hoi! Mijn naam is Jessica en ik ben sinds september 2020 vrijwilliger bij het VIP! Westerkwartier. In de zomer van dat jaar ben ik in Nederland komen wonen na jaren in het buitenland te hebben gewoond. Zo hebben we o.a. in Mexico, Amerika en Spanje gewoond. Samen met mijn man en zoontje van 9 jaar, zijn wij in Leek neergestreken. We komen zelf uit Den Haag/Vlaardingen, maar kozen voor wat meer rust, ruimte en natuur. We hebben het hier goed naar ons zin. Houden erg van wandelen en dat kun je hier prima doen! Andere interesses zijn: nieuwe dorpen/steden ontdekken, bezoek aan musea, hardlopen.
Aangezien ik niemand kende in Leek en ik genoeg vrije tijd had, leek het mij een goed idee om op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk. Tijdens een sportactiviteit waaraan mijn zoontje deelnam, kwam ik in contact met Sociaal Werk De Schans. Ik liet weten interesse te hebben in vrijwilligerswerk en al gauw zat ik bij Sanne (coördinator vrijwilligerswerk) voor een afspraak. Het VIP! Westerkwartier begon toen net te draaien en moest nog vorm krijgen.
Doordat Olga al in Leek zat, ben ik gaan werken voor het VIP in Marum. Op donderdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur heb ik telefonisch spreekuur. De meeste mensen weten ons echter via onze website te vinden. Daar behandel ik de aanmeldingen van mensen die uit de omgeving van Marum komen en op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. We bellen altijd eerst even met de (potentiële) vrijwilligers die zich hebben aangemeld om zo een goed beeld te krijgen van waar iemand naar op zoek is, om alvast wat ideeën uit te wisselen en suggesties te doen. Daarna gaan wij op zoek naar een mooie plek voor hen. Een bemiddeling begint soms al direct op het moment dat vrijwilligers zich hebben aangemeld. Zij reageren namelijk op een vacature die op onze site staat.
Niet alleen vrijwilligers maar ook organisaties melden zich aan op onze website. Ook met hen heb ik telefonisch contact en binnenkort hoop ik ook bij deze organisaties langs te kunnen gaan voor een “echte” kennismaking.
Het mooie van het werken bij het VIP! vind ik het contact met de mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en dat ik daarbij een rol kan spelen. Net als voor mijzelf, zien zij de waarde in voor het stukje tijd dat vrij gemaakt wordt om een ander te kunnen helpen en de voldoening die je daarvan zelf weer krijgt. Voor mij is het natuurlijk nog mooier als ik ook daadwerkelijk iemand aan vrijwilligerswerk kan helpen. Maar niet alleen maken we op deze manier de vrijwilliger blij, ook organisaties zitten vaak te springen om vrijwilligers. Zij kunnen het ook erg waarderen als wij een geschikte vrijwilliger voor hen hebben gevonden.
Ook werk ik met een heel leuk team binnen het VIP. We spreken elkaar regelmatig. Nu we er ook wat meer op uit mogen, zijn we zo af en toe met elkaar op markten en activiteiten te vinden. Dat is ook gezellig!
Tegen iedereen die nog twijfelt over vrijwilligerswerk: kijk eens rond op onze website. We hebben verschillende vacatures voor verschillende interesses. Zit dat wat je zoekt er niet bij; dan kun je evengoed contact met ons opnemen. Wellicht kunnen wij jou toch verder helpen.
Hopelijk tot snel!
Groetjes,
Jessica

Inloopspreekuur VIP! en MIP in de bibliotheek Leek

29-05-2024
Vanaf 6 juni houden het Vrijwilligers Informatie Punt en het Mantelzorg Informatie Punt een gezamenlijk spreekuur in de bibliotheek Leek. …
Lees meer over Inloopspreekuur VIP! en MIP in de bibliotheek Leek