Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Even voorstellen: VIP Vrijwilliger Olga Coeling

Gepubliceerd op:
Even voorstellen: VIP Vrijwilliger Olga Coeling
Wie zijn eigenlijk de mensen achter VIP Westerkwartier?
In de aankomende weken gaan we de 4 vrijwilligers van VIP Westerkwartier uitgebreid aan jullie voor stellen. Ben je benieuwd wie de mensen zijn achter dit mooie platform? Lees dan gauw verder!
De aftrap is voor Olga Coeling, VIP vrijwilliger in gebied Leek.
Hallo allemaal!
Deze foto zegt eigenlijk al veel over mijzelf. Ik ben graag buiten om wat in de tuin bezig te zijn, om te lezen of gewoon te genieten van alles wat je zoal ziet in je tuin. Met een kop koffie uiteraard..
Na mijn pensionering ben ik eigenlijk per toeval bij VIP Westerkwartier terecht gekomen. Tijdens een Open Dag van Sociaal Werk De Schans zag ik dat er vrijwilligers gezocht werden en zo is het begonnen.
Normaal gesproken ben ik twee ochtenden inzetbaar; vanwege corona voorlopig alleen op de dinsdagochtend en natuurlijk vanuit huis werkend. Eerst check ik de mail, beantwoord ik vragen en kijk ik in m’n werktelefoon of daar nog gemiste oproepen in staan. En misschien hebben mijn collega’s nog wat afspraken in de groepsapp gezet. Vervolgens pak ik een kop koffie en log ik in op www.vipwesterkwartier.nl
En dat is elke keer spannend! Wie hebben zich aangemeld als vrijwilliger? En zijn er nog vacatures geplaatst? Zijn er reacties geplaatst op vacatures? Is de bemiddeling tussen vrijwilliger en organisatie geslaagd? Vooral dat laatste: het geeft mij veel voldoening als de bemiddeling is geslaagd.
Omdat een aanmelding via de site altijd wordt vervolgd met een telefoontje of (als de persoon niet opneemt) met een welkoms mail, ontstaan er persoonlijke relaties en heb je min of meer een “gezicht" bij de naam. En dat vind ik heel belangrijk! Soms zijn deze telefonische gesprekken luchtig van aard maar soms voel je dwars door de telefoon heen de behoefte aan een gesprek.
Déze gesprekken met zowel vrijwilligers als organisaties geven mij een goed gevoel en maken dat ik aan het eind van de morgen voldaan de laptop/telefoon uitschakel.
Groetjes,
Olga Coeling
 
Woon je in gebied Leek en wil je ook graag vrijwilligerswerk doen? Of is jouw organisatie op zoek naar vrijwilligers? Of heb je een andere vraag over vrijwilligerswerk? Neem dan op dinsdagochtend contact op met Olga via 0594 - 745096 of mail naar vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl.

VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!

23-11-2023
  Wist je dat VIP Westerkwartier ook een hulpdienst heeft? Dit is bedoelt voor individuele hulpvragen. Er zijn veel mensen in onze g…
Lees meer over VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!