Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Terugblik inspiratiesessie 'Boeien, binden en behouden van vrijwilligers'

Gepubliceerd op:

𝐀𝐟𝐠𝐞𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐕𝐈𝐏 𝐖𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐤𝐰𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 (𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 van 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐖𝐞𝐫𝐤 𝐃𝐞 𝐒𝐜𝐡𝐚𝐧𝐬) 𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐞𝐭 𝐂𝐌𝐎 𝐒𝐓𝐀𝐌𝐌 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐞 ‘𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐨𝐞𝐢𝐞𝐧, 𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐡𝐨𝐮𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐰𝐢𝐥𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫𝐬’. 𝐃𝐞𝐳𝐞 𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐜𝐨𝐦𝐦𝐨𝐝𝐚𝐭𝐢𝐞 (𝐌𝐅𝐀) 𝐢𝐧 𝐃𝐨𝐞𝐳𝐮𝐦.

Het werd een mooie avond met veel interactie met de aanwezige actievelingen van vrijwilligersorganisaties. Want hoe bereik je nu op een vernieuwende manier mensen voor je bestuur? Of voor je activiteiten? En misschien nog wel belangrijker: hoe behoud je een vrijwilliger voor je organisatie?

Aan de hand van feiten en cijfers, en aan de hand van de tips van Marike Broekema en Maud Diemer MScBA van CMO STAMM, waren er voor de aanwezigen veel ‘oh ja’ momenten.

Het verhaal van vrijwilligerscoördinator han meuleman van Museum Wierdenland maakte tevens indruk; met 70 vrijwilligers (inclusief het bestuur) houden zij dit prachtige museum 6 dagen in de week open. Te gek en een inspirerend verhaal voor de aanwezigen.

Ben je ook benieuwd hoe je vrijwilligers kunt werven en behouden? Of heb je een andere vraag over vrijwilligerswerk? Neem dan gerust contact op met VIP Westerkwartier. Dit kan via de website www.vipwesterkwartier.nl of het mailadres vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl. Telefonisch kunt u ons bereiken op 0594-745096.

Foto's

Bekijk ook

Vrijwilligersmarkt 30 september 2023

29-08-2023
Heb jij een paar uurtjes over of zeeen van tijd? Zet jouw talent in om de wereld een beetje mooier te maken! Ben je handig, sportief of…
Lees meer over Vrijwilligersmarkt 30 september 2023
 

Zomervakantie

21-07-2023
In verband met de zomervakantie is VIP! Westerkwartier gesloten van maandag 24 juli tot maandag 4 september 2023. Onze vrijwi…
Lees meer over Zomervakantie
 

Meivakantie, dus het VIP is er even tussen uit..

13-04-2023
  In verband met de meivakantie is VIP! Westerkwartier gesloten van maandag 24 april tot maandag 8 mei 2023. Onze vrijw…
Lees meer over Meivakantie, dus het VIP is er even tussen uit..