Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Terugblik inspiratiesessie 'Boeien, binden en behouden van vrijwilligers'

Gepubliceerd op:

𝐀𝐟𝐠𝐞𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐕𝐈𝐏 𝐖𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐤𝐰𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 (𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 van 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐖𝐞𝐫𝐤 𝐃𝐞 𝐒𝐜𝐡𝐚𝐧𝐬) 𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐞𝐭 𝐂𝐌𝐎 𝐒𝐓𝐀𝐌𝐌 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐞 ‘𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐨𝐞𝐢𝐞𝐧, 𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐡𝐨𝐮𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐫𝐢𝐣𝐰𝐢𝐥𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫𝐬’. 𝐃𝐞𝐳𝐞 𝐚𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐜𝐨𝐦𝐦𝐨𝐝𝐚𝐭𝐢𝐞 (𝐌𝐅𝐀) 𝐢𝐧 𝐃𝐨𝐞𝐳𝐮𝐦.

Het werd een mooie avond met veel interactie met de aanwezige actievelingen van vrijwilligersorganisaties. Want hoe bereik je nu op een vernieuwende manier mensen voor je bestuur? Of voor je activiteiten? En misschien nog wel belangrijker: hoe behoud je een vrijwilliger voor je organisatie?

Aan de hand van feiten en cijfers, en aan de hand van de tips van Marike Broekema en Maud Diemer MScBA van CMO STAMM, waren er voor de aanwezigen veel ‘oh ja’ momenten.

Het verhaal van vrijwilligerscoördinator han meuleman van Museum Wierdenland maakte tevens indruk; met 70 vrijwilligers (inclusief het bestuur) houden zij dit prachtige museum 6 dagen in de week open. Te gek en een inspirerend verhaal voor de aanwezigen.

Ben je ook benieuwd hoe je vrijwilligers kunt werven en behouden? Of heb je een andere vraag over vrijwilligerswerk? Neem dan gerust contact op met VIP Westerkwartier. Dit kan via de website www.vipwesterkwartier.nl of het mailadres vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl. Telefonisch kunt u ons bereiken op 0594-745096.

Foto's

Bekijk ook

Kerstvakantie

08-12-2023
Het VIP! is in de kerstvakantie gesloten. Onze hardwerkende vrijwilligers hebben een welverdiende vakantie. Vanaf 8 januari 2024 zijn ze wee…
Lees meer over Kerstvakantie
 

VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!

23-11-2023
  Wist je dat VIP Westerkwartier ook een hulpdienst heeft? Dit is bedoeld voor individuele hulpvragen. Er zijn veel mensen in onze g…
Lees meer over VIP Hulpdienst zoekt helpende handen!
 

VIP Zoekt nieuwe collega's!

16-10-2023
 VIP Westerkwartier zoekt nieuwe collega's die hun team komen versterken! Wil jij inwoners helpen bij het vinden van passend en le…
Lees meer over VIP Zoekt nieuwe collega's!