Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0594) 745096
|Home|Nieuws|Team|Contact
   
Terug naar Nieuws

Vrijwilligers gezocht!

Gepubliceerd op:

Vorige week kwam VIP Westerkwartier in het nieuws! Zowel op tv als op de online kanalen. Twee vrijwiligers, Trudy Aartsma en Tristan Steevensz, werden geinterviewd door RTV Noord. Hieronder lees je het gehele interview met video. 

Nu de coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven, staan veel organisaties weer te springen om vrijwilligers. Alleen al in het Westerkwartier zijn er zo’n honderd vacatures, en dat aantal groeit gestaag.

Tijdens de lockdowns stopten vrijwilligers soms noodgedwongen. Omdat ze zich zorgen maakten om hun eigen gezondheid of omdat hun werk door de organisatie zelf werd stilgelegd.
 
‘Dan gaat het bijvoorbeeld om vrijwilligers in zorginstellingen, of in het vervoer. Als er een strenge lockdown is, zie je dat het daar meteen plat ligt’, zegt Tristan Steevensz van VIP Westerkwartier.

Praatje maken

Nu Nederland steeds meer van het slot gaat, zoeken vrijwilligers en organisaties elkaar weer op. VIP koppelt beide partijen in de gemeente Westerkwartier aan elkaar.
Trudy Aartsma (35) kwam via de bemiddelaar terecht bij dagwinkel De Gavesuper in Oostwold. Ze heeft een spierziekte, waardoor ze niet volledig kan werken. Haar diensten in de supermarkt leveren haar de nodige sociale contacten op.
 
‘Het vrijwilligerswerk hier is perfect voor mij, omdat het werk in dagdelen is. Met mensen omgaan, een praatje maken: dat zijn dingen die ik fijn vind’, zegt Aartsma.
De supermarkt in Oostwold drijft bijna volledig op hulp van vrijwilligers, en op krachten van zorginstelling de Zijlen. Steevensz van VIP Westerkwartier noemt het een mooi voorbeeld van een plek waar het mes aan twee kanten snijdt.

Zonder vrijwilligers geen supermarkt

‘De vrijwilligers werken in een mooie omgeving, maar wat ze doen is ook van groot belang voor het dorp: zonder hen is er geen supermarkt in Oostwold’, zegt Steevensz.
Mede omdat de vraag hard groeit, is VIP Westerkwartier op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
 
De partij kan in ieder geval rekenen op een warme aanbeveling van Aartsma. ‘Ik zou het zeker doen. Het voegt echt wat toe. Je helpt andere mensen, je helpt het bedrijf waar je werkt: het is op alle vlakken iets positiefs.’
 
 
Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger? Op deze website kun je vrijblijvend een account aanmaken. Als het account is aangemaakt kun je reageren op vacatures en zelf een oproep plaatsen. En mocht je vragen hebben mail gerust naar vipwesterkwartier@sociaalwerkdeschans.nl of bel naar (0594) 745096.

Inloopspreekuur VIP! en MIP in de bibliotheek Leek

29-05-2024
Vanaf 6 juni houden het Vrijwilligers Informatie Punt en het Mantelzorg Informatie Punt een gezamenlijk spreekuur in de bibliotheek Leek. …
Lees meer over Inloopspreekuur VIP! en MIP in de bibliotheek Leek